Hoe leven ontstaat

Hoe leven ontstaat

Hoe leven ontstaat (khalili en mcfadden)

Een roodborstje kan het magnetische veld van de aarde detecteren.

De kwantummechanica beschrijft de wetten die elektronen volgen en de manier waarop zij zichzelf ordenen binnen atomen. De ontdekking van de structuur van het DNA was een mechanistische sleutel die de genen ontsloot.

Vissen hebben een scherp reukvermogen. Twee derde van de hersenen van haaien wordt gebruikt voor reuk. Ze staan erom bekend dat ze een druppel bloed op meer dan een kilometer afstand kunnen ruiken. Bij riviermondingen verzamelen zich miljoenen zalmen die tegen de stroom in landinwaarts zwemmen, stroomversnellingen, watervallen en zandbanken overwinnen om hun paaigebieden te bereiken.

Een beer kan een kadaver op 20 km ruiken.

Onze biologische klok is vastgelegd in onze genen. Deze bevindt zich in de hypothalamus,een klier diep in de hersenen.

Trekvogels hebben een ingebouwd kompas.

Is bewustzijn een eigenschap van alles wat leeft. Een deel van de materie kreeg bewustzijn.Door onze bewuste geest kunnen wij een hoop weten. Geest en lichaam zijn een en het zelfde.Het bewustzijn is een kwantummechanistisch verschijnsel.

Het ontstaan van het universum, het ontstaan van leven en het ontstaan van het bewustzijn zijn de drie grootste mysteries. Bepaalde vormen van chaos genereren orde door middel van zelforganisatie.

Reageren is niet mogelijk.