Snoecks

Snoecks

Het is jaarlijks een verrassing SNOECKS te lezen. Een overzicht van de verschenen literatuur, de lijst van overledenen en een reeks artikelen over aparte onderwerpen, waarover je weinig leest.

Martha Nussbaum pleit voor emoties. Het gaat niet alleen om rede Zonder emoties maakt rechtvaardigheid geen kans. Empathie maakt een samenleving sterker en meer solidair.

Voor fotograaf Liu Zheng is fotografie vooral een a temporary relief, een manier om angst te bezweren Het is mijn methode om rust te vinden.Hij fotografeert een naakte jongen op zijn knieen. Zheng zegt dat dit de kleine jongen in hemzelf is Het geeft zijn huidige geestestoestand weer die bulkt van angst en vreemdheid.

Darren Almond wil bij maanlicht landschappen registreren. Het licht was angstig,raar,nieuw en onbekend. De maan is verantwoordelijk voor eb en vloed. De planeet is verbonden met haar aantrekkingskracht.

De camera van fotograaf Lin Zhipeng is een verlengstuk van zijn lichaam DE camera is steeds paraat om voor de vuist weg beelden te schieten. Emotie gaat voor op techniek.

De architecten van Himmelblau willen geen zielloze blokken neerzetten maar wolken. Het gaat om een geestelijk grondplan. Muren bestaan niet langer.Onze ruimtes zijn kloppende ballonnen Het Berlijnse Joods Museum slaagt erin de vervreemding en horror van de holocaust fysiek ruimtelijk te doen ervaren.

Reacties zijn gesloten.