Korte verhalen

Korte verhalen

Nederland Leest geeft dit jaar korte verhalen uit verzameld door A.L.Snijders

Het is minder aantrekkelijk.Geef mij maar een roman. Maar goed we zullen ons storten in deze brei van verhalen. Weary % Worn van Christiaan Weits Het meisje achter de speelautomaat is 16 en gothic. Ze draagt een helksenjurk en haar lippen heeft ze donkerpaars geverfd. Er ontwikkelt zich een discussie over de vraag op wat voor vrouwen je kunt vallen. De groep begeeft zich naar een disco waar de mensen dronken zijn en op tafels dansen. Een meisje merkt op dat mensen leuker zijn als ze nuchter zijn.

In Melk,mas de la griffe van 1942 door Matthijs Deen bestond het leven uit zijn woede,zijn vrouw, zijn ezel en de markt tot de oorlog kwam. Op de marktdag vertrok hij naar het dal. De ezel beladen met kaas, worst en kastanjes In de avond brengt de ezel hem terug. Zijn vrouw legt hem op bed en zoekt naar geld dat over is. Een neef brengt vluchtelingen. De vrouw trakteerde de soldaten op warme melk met rum.De vluchtelingen konden zich uit de voeten maken.De boer blikt naar de slapende soldaten.

Het lelijkste schilderij ter wereld door Joubert Pignon. Ik ga naar een verjaardag om iets te eten. Boven de bank hangt het lelijkste schilderij. De vrouw des huizes prijst het schilderij dat door een vriendin is gemaakt. De vrouw maakt een einde aan het feestje.Iedereen wordt weggejaagd. Als ik het huis verlaat zie ik dat het schilderij onderste boven is teruggehangen.

Opium en het einde van de winter van Johny van Doorn. Samen met de vrouw op een matras liggend waande ik me in een oase. Ik werd zo geil als een aap. Mijn vitale organen leken onder stroom te staan. De vrouw lag tegen mij aangedrukt. Na de genoten liefde rookten we het klassieke sigaretje. Ik loop de stad in. Er is brand. CA staat in de fik.Geen slachtoffers. Een donkere schoonheid lacht naar mij. Ze sloeg haar panterjas open en ik ontwaarde een naakt lichaam. Iemand nodigde me uit een slok te drinken.

Tocht van Leen Raats. Ik wil tocht voelen.Het raam staat open.Het vriest. Ik ben getrouwd met Sven en moeder van Jade. Er STAAT EEN REISTAS KLAAR MET KLEDING EN 253 EURO. Die tas staat er al drie jaar. OP het tafeltje staat fruit.Ik eet nooit fruit.

Nieuwe Paus van Bernard Christiansen. Ik zocht een nieuwe paus. Hij moet piekharen hebben als mij favoriete tante,een stem als van mij n geit en hij moet incontinent en aanhankelijk zijn als mijn kas. Hij moet wonderen doen. Hij moet een jurk dragen. Hij moet een boek bij zich dragen. Hij zal zingen. DE nieuwe paus zal nooit alleen zijn, hij heeft altijd kardinaaltjes om zich heen. Hij draagt rode schoentjes en laat zich knuffelen.

Het dal der plichten van Nescio. Ik zit op de berg en kijk naar het dal der plichten. Dat is dor en zonder bloemen en bomen. Er lopen wanstaltige mensen rond. Zij sterven. Nu sta ik in het dal. Op en pleintje van zwarte sintels. Ik jank als een hond in de nacht.

Het meisje van de garderobe door Rob van Essen. We gaven onze jassen af. Een nummertje kregen we niet. Het meisjes onthield alles uit haar hoofd. Het meisje werd onwel en moest naar het ziekenhuis.De klanten gingen nu vechten om hun jassen. .Het meisje keerde terug en was nu minder alert. Soms zei ze tegen een gast: eigenlijk is deze jas niet van u.

Reacties zijn gesloten.